Céline Geeraert (°1979) geboren en getogen in de buurt waar zij nu nog altijd haar RAAM103 ter beschikking stelt, genoot de opleiding Vrije Grafiek aan Luca School of Arts, en nam na een bijkomende opleiding Goudsmid gedurende enkele jaren met succes het atelier van haar vader over. De hunkering naar meer vrijheid om zich als kunstenares te ontplooien en nieuwe artistieke horizonten op te zoeken leidde uiteindelijk tot het ontstaan van de vrije artistieke ruimte “RAAM103”, die aanleunt bij haar eigen atelier. Het beheer daarvan combineert ze met een deeltijdse baan als leerkracht plastische opvoeding.

Als bezielster van het eerste uur is zij de oorsprong van de dromen die RAAM103 lieten uitgroeien tot wat het nu is en voor nieuwe dromen, van artistieke en organisatorische aard, kijken de  bestuursleden van de vzw dus altijd in de eerste plaats vertrouwensvol naar haar. 


Ruben Laflere (19 maart 1980) studeerde grafische vormgeving aan het KASK in Gent. Daarvoor was er al een grote fascinatie voor typografie, drukkunst, inkt en papiersoorten die tijdens zijn studie verder werd ontwikkeld. Zijn genegenheid voor mensen met een beperking voor wie hij jarenlang vakantiekampen organiseerde, combineert hij sinds jaren met zijn artistieke kwaliteiten. In kunstenwerkplaats De Zandberg in Harelbeke begeleidt hij als artistiek mentor kunstenaars met een mentale beperking wiens artistieke carrières van dichtbij gevolgd en ondersteund worden.

Ruben vertoeft graag in steden evenals in de natuur met schetsblok en potlood of met zijn fototoestel met macrolens om onregelmatigheden in details vast te leggen. Ook op rommelmarkten kan hij uren speuren naar curiosa en antiquiteiten die door hun vorm of verhaal een bijzondere waarde krijgen.

Bij Raam vzw neemt Ruben de website op zich.


Jozefien Muylle (1985, Roeselare) proeft thee, kunst en meditatie. Ze studeerde Culturele Agogiek aan de VUB, en voerde in 2009 een onderzoeksproject rond hoe kunst in het ziekenhuis bijdraagt aan het welzijn van kinderen (KASK Gent). 

Jozefien was jarenlang werkzaam als projectcöordinator voor MUS-E Belgium, een vzw die langdurige artistieke projecten met kunstenaars in co-creatie met kinderen en jongeren opzet. In 2019 ruilde ze haar job voor de functie programmator podiumkunsten in cc De Factorij te Zaventem. Ze staat garant voor een mooi aanbod theater, dans, woord en comedy. 

Sinds 2014 deelt Jozefien haar passie voor thee als theesommelier met een breed publiek. Hierbij focust ze meer en meer op de performatieve handeling en beleving van theerituelen. Theeceremonies – tastings, -meditaties, -performances komen zo samen in één beleving, ‘de kunst van thee’.


Marlies Nachtergaele studeerde ‘Typografie en vormgeving’ aan Sint-Lucas Gent en specialiseerde zich verder in typografie aan het Plantin Genootschap in Antwerpen. De eerste jaren van haar loopbaan werkte ze als allround vormgever, maar de échte liefde voor het vak vond ze in editorial design en visual storytelling. Daarnaast heeft Marlies ‘iets met ruimte’, ze studeerde architecturale kunst in het kunstsecundair en dook recent nog in de wereld van interieurvormgeving aan het KASK in Gent, nieuwsgierig naar de wereld van scenografie.
In Raam103 vallen die twee werelden verrassend mooi samen — beeldende verhalen in een vrije creatieve ruimte. Marlies gaat er mee op zoek naar de juiste visuele toon, heldere communicatie en verrassende concepten. Van spelen met tekst en beeld wordt ze vrolijk, maar van de taart op de finissages nog vrolijker.


Tim Stroobants is zakelijk en financieel directeur van WISPER Kunsteducatie en ook actief betrokken bij Cultuurcentra OPEK in Leuven en De Expeditie in Gent. Samenwerken, ruim en lange termijn denken zijn mijn uitgangspunten, culturele cijfers en letters mijn voornaamste hobby. Architectuur en trage films zijn mijn artistieke stokpaardjes en tijdens evenementen vind je mij liever achter dan voor de bar.

Kim Vandaele (1982) heeft vrije grafiek en beeldhouwkunst gestudeerd aan Sint Lucas Gent en Antwerpen.  Voor boekhandel Passa Porta in Brussel was Kim een tijd lang verantwoordelijk voor het aanbod jeugd en voor alle externe communicatie.  

Sinds 2016 werkt ze vooral aan haar eigen oeuvre.

Haar doorgedreven fascinatie voor de natuur uit zich in een niet te stoppen stroom tekeningen.  Tijdens lange wandelingen schetst en tekent Kim onophoudelijk de ondoorgrondelijke schoonheid van de Natuur. Voor Raam 103 helpt Kim met de praktische ondersteuning, en bedenkt mee welke inhoudelijke, maar ook creatieve richting Raam 103 wil uitgaan.


Vic Van der Hoeven (°1974, Brugge), opgeleid als vertaler en vervolgens als verpleegkundige, is redacteur van dienst en ontfermt zich over diverse logistieke taken bij RAAM103vzw. Wat je in verband met RAAM103vzw te lezen krijgt, is doorgaans door hem geschreven. Zo neemt hij voortaan ook de interviews van residerende kunstenaars voor z’n rekening. Je treft hem echter ook aan achter de toog tijdens openingen en finissages. En wat heeft hij zelf met kunst? Hij is amateur-muzikant, zeg maar: muziekliefhebber tout court, en speelt door jazz, folk en new wave geïnspireerde muziekjes op gitaar en piano. Geïnspireerd door illustratoren zoals Anton Pieck, Leo Timmers en Sven Nordqvist neemt hij ook af en toe potlood, penseel en stift ter hand om tekeningen te maken bij denkbeeldige kinderboeken.