Finissage João Pereira: Tangible talks – RAAM103
ZONDAG 26 MAART 2023 VAN 15:00 – 18:00João, die mixed media studeert aan het KASK, installeerde zich recentelijk in RAAM103vzw voor een residentie. Het doel ervan is om zich te verdiepen in wat het betekent om met chronische pijn te moeten leven dag in dag uit.
Als je een chronische pijnpatiënt bent, dan nodigt João je graag uit in z’n tijdelijke atelier in RAAM103vzw om met jou in gesprek te gaan over deze zeer bepalende levenservaring. Hij wil graag proberen te begrijpen waar die pijn zich manifesteert, waarin die constante pijn precies bestaat, hoe je ermee tracht om te gaan en welke de impact ervan is op jouw leven.
Uiteindelijk is het opzet dat João en/of zijn gast een object creëren dat een verbeelding kan zijn van de pijn zelf, van de ervaring om met voortdurende pijn te leven of dat kan worden gebruikt tijdens een ritueel dat helpt om met de pijn om te gaan… Alles is mogelijk.
Ware het niet mooi, mochten deze gesprekken en het artistieke samenwerkingsproject ertoe leiden dat je nieuwe manieren vindt om met de pijn of de hele situatie van te leven met pijn om te gaan.
Als je zelf een chronische pijnpatiënt bent en João graag wenst te ontmoeten, neem dan gerust contact met hem op via: 0489 33 16 20

EXTENDED

vrijdag 2 dec om 19u

Ook voor deze editie van EXTENDED verlaat RAAM103 haar vaste locatie om eerder residerende kunstenaars in dialoog te laten gaan met elkaar. Je vindt er het werk van Wannes Cools, Katleen Deleu, Koen Deschuyter, Ann Francoys, Marlies Nachtergaele, Wim Nival, Free Pectoor en Ingrid Ravoet.

Assemblé– toont werk van kunstenaars die zich laten inspireren door ideeën zoals recycleren, hergebruiken of -bestemmen. Hun originele kijk op gevonden materialen.

Opening vrijdag 2 dec om 19u
Zaterdag 3-10 en zondag 4-11 dec telkens van 11u tot 18u

Artroze, waar de tentoonstelling plaatsvindt, is een prachtig gerestaureerd pand in het centrum van Wetteren, enkele minuten stappen van het station!