Finissage João Pereira: Tangible talks – RAAM103

ZONDAG 26 MAART 2023 VAN 15:00 – 18:00João, die mixed media studeert aan het KASK, installeerde zich recentelijk in RAAM103vzw voor een residentie. Het doel ervan is om zich te verdiepen in wat het betekent om met chronische pijn te moeten leven dag in dag uit.
Als je een chronische pijnpatiënt bent, dan nodigt João je graag uit in z’n tijdelijke atelier in RAAM103vzw om met jou in gesprek te gaan over deze zeer bepalende levenservaring. Hij wil graag proberen te begrijpen waar die pijn zich manifesteert, waarin die constante pijn precies bestaat, hoe je ermee tracht om te gaan en welke de impact ervan is op jouw leven.
Uiteindelijk is het opzet dat João en/of zijn gast een object creëren dat een verbeelding kan zijn van de pijn zelf, van de ervaring om met voortdurende pijn te leven of dat kan worden gebruikt tijdens een ritueel dat helpt om met de pijn om te gaan… Alles is mogelijk.
Ware het niet mooi, mochten deze gesprekken en het artistieke samenwerkingsproject ertoe leiden dat je nieuwe manieren vindt om met de pijn of de hele situatie van te leven met pijn om te gaan.
Als je zelf een chronische pijnpatiënt bent en João graag wenst te ontmoeten, neem dan gerust contact met hem op via: 0489 33 16 20

Tineke De Coster: geometrische vormen onderzoek

ZONDAG 19 FEBRUARI 2023 VAN 15:00 – 18:00Tineke De Coster komt voor de tweede maal in RAAM103 om zich de ruimte eigen te maken, maar deze keer vanuit een heel ander perspectief! Je kan haar aan het werk zien van 23/01 tot en met 19/02.
Het eindwerk van haar onderzoek kan je binnen komen bezichtigen op zondag 19/01 van 15u tot 18u, met koffie/thee en taart achterin aan de toog!
“Ik ben geïntrigeerd door het moment waarop lijnen, kleuren en vlakken samenkomen en een nieuwe realiteit creëren, een realiteit die enkel binnen het doek bestaat.Geïnspireerd door een zekere abstracte schilderkunst en het Modernisme zijn mijn werken grotendeels geometrisch abstract. Vormen, ruimtes, objecten die ik tegen komen worden binnen mijn werk ontleed. Voor dit project in Raam 103 van ik aan de slag met het ontleden van deze ruimte binnen mijn beeld.”

‘On continuity ans identity’ werk van Aléssia, Celestine en Claire. Te zien tot en met 11/01!

‘Badbloemblaadjesbad’ van Anna Burvenich

Nog tot 9 december.

Wil je graag zelfs es een bad nemen in het bad-bloem-blaadjes-bad? Of komen kijken hoe anderen dat doen? Welkom voor een zachte duik, in RAAM103vzw op vrijdag 9 december 2022. Dit tussen 18u – 21u. TIP Draag gemakkelijke schoenen, want die gaan uit! De rest van je kleren mag je aanhouden. 

😉

 Bij het verlaten van het bad, dien je jezelf wel nog even af te drogen, opdat er geen badbloemblaadjes aan je kleren blijven hangen. Om te voorkomen dat er te veel haren worden verloren en gemengd in het bad, zullen er ook een aantal badmutsen voorhanden zijn. Maar breng gerust je eigen badmuts mee (eender welke soort muts is goed).

#2

[ən] Samenloop van Omstandigheden

Jan Delestinne en e.v.

SvO is een onderzoekend en evoluerend artistiek project meteen nomadisch karakter. Het is bedacht door Jan Delestinne en werd onder meer uitgeschreven in

‘SvO – een manifest’. Enerzijds wordt de kern van het project gevormd door ontmoetingen tussen

‘makers’ en anderzijds door een (filosofische) vraagstelling die vertrekt vanuit de Thoughts in

Motion-notebooks. Deze T.i.M.-schriften – een soort uitgefilterde schetsboekjes – bevragen op een

intuïtieve en beeldende manier de aard van ons denken. De 11 T.i.M.-notebooks, gemaakt door J.D.,zijn echter telkens lichtjes verschillend van elkaar en iedere maker die in het project stapt, ontving

een gepersonaliseerd exemplaar.

De locaties waar het werk wordt getoond, spelen vanzelfsprekend een bijzondere en belangrijke

rol binnen de samenloop van de verschillende elementen.

Naast deze uitgangspunten tracht [ən] Samenloop van Omstandigheden een bescheiden

antwoord te zoeken en te formuleren op verschillende hedendaagse uitdagingen, zowel

maatschappelijk als op het vlak van communicatie en (beeldende) kunst. Het project heeft dus de

ambitie om een zinvolle druppel te zijn.

De expo bij raam103 toont een avontuurlijke ontmoeting/samenwerking tussen kunstenaar e.v. en

Jan Delestinne:

[ən] Samenloop van Omstandigheden #2

Meer info o.a. bij de locatie waar de tentoonstelling plaatsvindt en op Instagram-raamkamer.

(Eerste drie foto’s zijn van Jan Delestinne)

‘PORTRAIT OF SEPTEMBER’ tekensessie van 2 kunstenaars: Diego Joosten & e. v.

Van 2 september tot 2 oktober, telkens op vrijdag, zaterdag en zondag. Van 15u tot 17u kan u de kunstenaars aan het werk zien in RAAM103.

Vrijdag -> Diego Joosten

Zaterdag -> e. v.

Zondag -> Diego Joosten & e.v.

Vertrekkende vanuit digitale facebook-portretten komen we tot een samenwerking. Maw hoe zien wij wat we zien en te weten komen via facebook over die ‘vrienden’. Diego zet zijn onderzoek naar portret en vrienden voort (Cfr. Macharius) e. v. werkt eerder ‘conceptueel’ (what’s in a name!) en gebruikt normaliter geen FB; zij is in deze voyeur pur sang. Iedereen WELKOM tijdens ons werkuren in RAAM103

Bruno Mertens komt RAAM103 inpalmen om er gedurende twee weken zijn atelier van te maken.

Het eindresultaat van deze werkperiode kan u komen bewonderen tijdens de finissage op 24 juni van 18u tot 21u.

Spelen zonder grenzen, dat doet Bruno Mertens in zijn atelier. Het is een plek waar hij elke dag weer werkt aan artistieke zelfbevrijding – steeds verder weg van dogma’s en verwachtingen, steeds dichter bij zichzelf, bij wat hem plezier verschaft. Er is geen regel behalve dat de ratio even op sluimerstand mag, en de gevoelsintelligentie mag regeren. Buikgevoel dicteert, tot een logica wordt gevonden in de onlogica, tot een harmonie wordt gevonden in het onevenwicht. Met hout, acrylverf, canvas, plastic en andere afgedankte materialen werkt hij aan een oeuvre dat grillig zijn eigen oprechte weg zoekt.

Extract van een artikel door Annelies Vanbelle in The Art Couch – Bruno Mertens, de schoonheid van het verval

www.brunomertens.be

Van zondag 22/05 tot zondag 05/06 laat beeldend kunstenaar Sofie De Pauw in de vitrine van RAAM103vzw zien hoe haar werk is geëvolueerd sinds haar residentie van enige tijd terug.

“De creaties die ik recent maakte gaan vaak voort op mijn vroeger werk.
Sinds ik mama ben, komt mijn dochtertje voorop.
Maar toch zoek ik ook steeds manieren om me alsnog creatief te kunnen uiten en blijf ik beeldend actief. Deze follow-up bij Raam103 is hiervoor een mooie kans.
Net zoals het leven, neem je de dingen zoals ze komen.
Ook binnen mijn beeldend werk is verandering een constante. Zo maakte ik ooit een vrij abstracte sculptuur ter plaatse bij Zwart Wild en is die klei getransformeerd naar een sfinx.
Soms laat ik werkjes liggen en ga ik er jaren later weer mee verder in dezelfde lijn. Maar vaak ook krijgen ze een nieuwe betekenis, met een nieuwe kijk of krijgen ze eindelijk een afwerking. Voor mij mag een werkje nooit echt ´perfect af´ zijn, het mag nog iets procesmatigs hebben. Het levensproces en het creatieve proces liggen voor mij in dezelfde lijn.
Verandering en transformatie zorgen ook voor groei.
Dat zie ik ook rondom hoe aan een snel tempo veel verandert. Boeiend om te mogen aanschouwen. Ook verwondering is nooit ver weg.
Zo ook in de moestuin zie je uit een kiem ineens een plant met vruchten, knap!
Die verwondering voor het leven wil ik ook ergens in mijn werk terugvinden.
Het blijft in evolutie. Vandaar ook het thema diversiteit dat erin terugkomt. Maar ook daartegenover, vergankelijkheid.
Wij als mens zijn zo kwetsbaar, zo ook ons milieu. Het blijft een uitdaging om daar een evenwicht in te vinden en om daarmee om te gaan.
Ook is het een uitdaging om dit beeldend te vatten. Soms in narratief figuratief werk, soms geheel abstract.”

Wannes Cools resideert bij RAAM103 tot en met 19/05! Finissage op 15/05 van 10u tot 18u, samen met ‘atelier in beeld’

“Open Sketchbook”
Kim Vandaele
residentie en expo:

Residentie van 11/03 tot en met 03/04.

Finissage op 02 en 03/04 van 15u tot 18u mét koffie en taart.

Tussentijds te bezichtigen door het raam of op afspraak met Kim.

Kim: ‘Tijdens mijn residentie gebruik ik Raam 103 als atelier en uitvalsbasis voor de vele wandelingen die een belangrijke bron van inspiratie vormen. Ik dompel me onder in de omgeving, de sfeer en het moment, en in al wat ik op mijn pad tegenkom. Het ene moment kan dat natuur zijn, het andere moment graffiti of dan weer voorwerpen die ik aantref op locaties waar ze niet thuishoren. Alles hangt af van het tijdstip, het gevoel en mijn ervaring. En dat alles vormt dan weer het uitgangspunt voor mijn schetsen. Zo ontdek ik op mijn eigen manier de wereld.

Tijdens de expo krijgt de bezoeker de kans om binnen te treden in de schetsboeken die mijn vaste compagnons de route zijn. Aldus kan de kijker zich even onderdompelen in mijn wereld, mijn fascinaties en mijn manier van kijken.’

Striking Distance III: DOWN-RISING
Thanh Long Lam komt voor de tweede keer resideren in RAAM103. Zijn werk Striking Distance III DOWN-RISING heeft een interactief karakter en de toeschouwer kan zelf een deel van het werk aanvullen… Het is een levensgroot werk dat gedurende een maand tot leven komt.

In de tweede residentie periode gaat Thanh Long Lam in confrontatie met zijn eigen beeld(en). Dit project is enerzijds het vervolg van zijn vorig verblijf in Raam103 waarbij hij een wisselwerking maakt tussen verschillende beelden. Anderzijds ook een verlengstuk van het project “Rollen in Raam” waarbij 1 langgerekt landschappelijk beeld werd getoond. Voor dit project gaat de kunstenaar op zoek naar de invloed hoe verschillende beelden inwerken op 1 verhaal.

Opening: zondag 6 febr van 15u tot 18u
Finissage: zondag 6 maa van 15u tot 18u
Telkens met taart en koffie/thee, corona regels worden in acht gehouden.

Jan Delestinne cureert het werk van de kunstenaars die de laatste twee jaar de revue passeerden bij RAAM103. Zowel werken van de residenten, van de kunstenaars die deel namen aan een project, als van de kunstenaars die een follow-up hadden, worden tentoon gesteld. Allen welkom 15-16-22-23 januari, telkens van 15u tot 18u. Zaterdag 15 is er ook de buurtdrink van het Baliepleintje om 18u.

Kunstenaars: Free Pectoor, Lieven Cateau, Mies Criel, Céline Geeraert, Stephanie Gildemyn, Thanh Long Lam, Marlies Nachtergaele, Giannina Urmenenta Ottiker, Ruth Devriendt, Katleen Deleu, Sophia Aristidou, Ingrid Ravoet, Kim Vandaele, Suntpaes:Tomas Vanderplaetse, Christoph Ruys – LUMEN: Pieter Vandermeeren en Lucas Selfslagh, Curator: Jan Delestinne

Lichtkunstenaars Pieter Vandermeeren en Lucas Selfslagh van collectief LUMEN komen RAAM103 tijdens deze donkere dagen inpalmen tot en met 1 januari.

Illustrated Lives
Een installatievraagstuk door Christoph Ruys
Van 14 november tot 12 december 2021
Finissage 12 december van 16u tot 18u
Naar aanleiding van de finissage is er een Speakers’ Corner om 17u

RAAM103 ext. ‘Buiten Spoor‘ met een selectie van kunstenaars die reeds kwamen resideren bij RAAM103 voor een tentoonstelling op locatie, bij ‘De Ontsteking‘ aan de Chinastraat.

Ingrid Ravoet en Céline Geeraert -gedeeld- finissage

Één tafel – twee kunstenaars: gedurende een maand gaan Ingrid en Céline een tafel ‘delen’… tot hoe ver kan je gaan…Welkom op 19 september van 14u tot 18u voor een tussentijdse blik binnen in RAAM103.Welkom op 01 oktober van 18u tot 21u voor de eindresultaat te bekijken tijdens de finissage.Tussendoor kunnen jullie de kunstenaars op verschillende tijdstippen aan het werk zien door het raam.

FOLLOW-UP Katleen Deleu

insta: katleendeleu

RESIDENTIE 23 – Sophia Aristidou

fb: Sophie La Souris III
insta: soph_souris

As of May 17th RAAM103 will become Sophia Aristidou’s workspace. She is a student at KASK and builds very sensitive and fugitive installations with objects that appeal to her. You can come and see her at work from May 17th until June 17th. The first two weeks she will be building her installation. During the following two weeks you can come and view the result.Due to COVID19 you can only watch Sophia and her work through the window until further notice.17th May till 30th May: build-up
31th May till 17th June: installation result

RESIDENTIE 22 – Ruth Devriendt

www.ruthdevriendt.com

fb: Ruth Devriendt
insta: ruthdevriendt

Gedurende één week te bezichtigen aan het raam!!! “Er doet zich een opportuniteit voor die een vrij, alsook vrij onconventioneel ateliergebeuren mogelijk maakt. Ik wens een korte, doch intense transformatie in de ruimte van het raam teweeg te brengen door die in zijn volledigheid als canvas te gebruiken. Geen replica van een normaal ateliergebeuren, maar een wandeling vanuit een intiem schilderij de ruimte in, de vloer over, het plafond door en de muren af. De ruimte wordt tot 3D-schilderij verheven, waarbij verf en potloden alle hoeken van de kamer zullen zien en een peeping audience de ingrepen kan volgen, verachten of verfoeiien.
Horror dan wel honour voor deze grotbewoner. Neemt u het niet persoonlijk als haar zoo-kwaliteiten een loopje nemen met de formele beleeftheidsregels en er zwaar buiten de lijntjes gekleurd zal worden.” Ruth Devriendt

RESIDENTIE 21 – Giannina Urmeneta Ottiker

www.guo.be

fb: Giannina Urmeneta Ottiker
insta: gianninaurmeneta

Giannina Urmeneta Ottiker suggereert op een geraffineerde manier met fijne penseelstreken en potloodaccenten en laat de fantasie van de toeschouwer aanvullen… nog tot 21 februari te bezichtigen door ’t raam.

RESIDENTIE 20 – Lieven Cateau

fb: Lieven Cateau
insta: /

Lieven Cateau sluit zijn residentie bij RAAM103 af op 22 maart met ‘Other Cities – Plan b’.
Hij noemt zichzelf ziekelijk

Lieven Cateau is ziekelijk verslaafd en geobsedeerd door miljoenensteden. Hij is net terug van zijn laatste residentie in Lima en laat deze invloeden nazinderen in RAAM103 met zijn project ‘Other cities’. Hij tracht er gedurende een maand zijn adoratie voor geordende chaos vorm te geven. OPENING 23 februari van 14u tot en 18u
FINISSAGE 22 maart van 14u tot en 18u (foto: Evelyne Deraedt)

RESIDENTIE 19 – Free Pectoor

fb:
insta:

Free Pectoor, beeldend kunstenaar passeert de revue in RAAM103 waar hij als tijdelijk gastkunstenaar zal werken op uitnodiging van Céline Geeraert, bezielster van RAAM103 in de Baliestraat 103, 9000 Gent.‘PASSAGE’ loopt van 20 september tot 18 oktober 2020 en is een doortocht binnen het multidisciplinair artistiek werk van Free Pectoor. (Mogelijkheid om binnen te komen van 14u tot 18u op 20 september en 18 oktober. Alle andere dagen kan u door het raam kijken naar de evolutie)Tevens is het statement van RAAM103 -‘change is the only constant’- op het lijf geschreven van de kunstenaar.2020 zou een speciaal jaar worden en dat is het zeker. Als 20ste in de rij kunstenaars wil Free Pectoor een verbinding aangaan met de locatie en de mogelijkheid om op onverwachte momenten open te staan voor kruisbestuiving en uitwisseling van ideeën.Als adept van ‘expect the unexpected’ zal Free Pectoor zich kunnen openstellen voor die zogenaamde toevalligheden die er voor hem eigenlijk niet zijn. Een gebeurtenis of een actie heeft steeds een oorsprong…

RESIDENTIE 18 – Ellen Nauwynck

www.ellennauwynck.com

fb: Ellen Nauwynck
insta: ellennauwynck

RESIDENTIE 17 – Simon Vanheukelom

www.simonvanheukelom.com

fb: Simon Vanheukelom
insta: simonvanheukelom

RESIDENTIE 16 – Kim Vandaele

www.kimvandaele.be

fb: kim.vandaele.714
insta: vandaele_kim

Tijdens de werkmaand in RAAM103, zal Kim zich laten inspireren door vreemde en obscure plaatsen in de omtrek van Gent. Het zijn vaak desolate gebieden waar graffiti rijkelijk aanwezig is, en soms zelfs onderdeel wordt van die omgeving.Kenmerkend voor haar werk zijn de dikwijls levendige details van vervallen en kapotte gebouwen die baden in haar zeer typerende Clair-obscur stijl.In deze reeks roept Kim een universum op waarin de contrasten tussen licht en duister dominant zijn. Het is een universum waar het spel tussen natuur en cultuur een spel is tussen aantrekken en afstoten.Haar inspiratie haalt ze vooral uit de vergankelijkheid van de dingen waardoor ze een bevreemdende wereld creëert waarbij schoonheid en verval twee kanten zijn van dezelfde medaille.

INTERVENTIE Guy De Dapper

fb: Guy De Dapper
insta: hartjesonderweg

Guy De DapperIedereen heeft wel eens op het strand of op een andere plaats met veel keien uitgekeken naar een steen met de vorm van een hartje. Zelf deed ik het ook maar ik vond er nooit één die mooi genoeg was om aan een geliefde te geven. Daarom besloot ik om de natuur een handje te helpen en de stenen die ik meebracht uit Sangatte te bewerken tot hartjes. Nu ze allemaal klaar zijn wil ik ze uitdelen aan iedereen die aan dit project wil meewerken. Iedereen die dat wil, mag er eentje komen halen, maar moet me dan wel 1 ding beloven. Je mag het hartje niet zelf houden maar je moet het ergens achterlaten op een plaats zodat iemand anders het kan vinden. Daarna mag je een foto posten van de plaats waar je het hartje hebt achtergelaten:
fb Hartjes onderweg

RESIDENTIE 15 – Céline Geeraert

www.celinegeeraert.com

fb: Céline Geeraert
insta: celine.geeraert

Van 05 mei tot 02 juni: transitie naar een installatie (door het raam te bezichtigen)
02 juni: betreden van de installatieNa een vijftiental kunstenaars die RAAM103 verkenden aan de hand van hun werk en verschillende andere initiatieven beslis ik om zelf de uitdaging aan te gaan. Ik heb voor de opening een deel van mijn zoektocht tentoon gesteld en daaruit verken ik de mogelijkheden om een installatie te ontwikkelen.Alles wat ik zie, voel, beleef, meemaak en lees vormt een onuitputtelijke bron van impressies die ik tracht beeldend weer te geven. Het is als een grote verzameling aan herinneringen en gevoelens die in lijn en materiaal weergegeven worden. Een soort eigen wereld…Mentale gelaagdheid, ogenschijnlijke eenvoud en gevoel voor materie staan centraal in dit onderzoek om beeldend vorm te geven wat er in me leeft. De wisselwerking tussen twee dimensionaal en drie dimensionaal vormt een rode draad doorheen mijn werk.

RESIDENTIE 14 – Thanh Long Lam

www.thanhlonglam.be

fb: Thanh Long Lam
insta: thanhlonglam

Striking Distance II is een project uitgeschreven door Thanh Long Lam. Het is een soort mini-residentie waarbij de kunstenaar experimenteert met de constante verandering in zijn werk.Striking Distance II , Part 2: Up-Rising:
Zondag 24/03/2019 van 14u00 tot 18u00

RESIDENTIE 13 – Wendy Van Driessche

fb: Wendy van Driessche
insta: wendy.vandriessche.9

Gedurende anderhalve maand komt Wendy werken aan een installatie in RAAM103. Het proces ervan zal dagdagelijks door het raam te zien zijn. Op 02 december kan je de installatie betreden van 14u tot 18u.Wendy vertaalt emoties naar breekbare sculpturen. Het combineren van verschillende materialen en texturen verwijst naar de verscheidenheid van gevoelens die we ervaren. Maar bovenal is het gevoel van veiligheid en het zich geborgen voelen, iets dat haar hard aanspreekt. Ze put uit haar ervaringen in het leven en relaties met anderen en deelt die met de kijker. De installatie bij RAAM103 toont de nood van de mens naar een warm nest, een cocon van behaaglijkheid. Een soort hunkering opgebouwd van restjes emoties en belevingen.
Met deze installatie wil Wendy ook de aandacht vestigen op de vzw NESTwerk, het netwerk die minder- en meerderjarige slachtoffers van mensenhandel (tienerpooiers) opvangt en begeleidt bij Saskia Van Nieuwenhove in het Gentse.

RESIDENTIE 12 – Koen Deschuyter

www.koendeschuyter.be 

fb: Koen Deschuyter
insta: koen.deschuyter

Koen Deschuyter werkt een maand (07 september tot 07 oktober) lang bij RAAM103 en maakt dagdagelijks een ingreep. RAAM103 opent haar deuren op 23 september van 14u tot 18u zodat u het werk van Koen van dichtbij kan komen bekijken.

RESIDENTIE 11 – Anna Burvenich

fb: Anna Burvenich
insta: annaburvenich

RESIDENTIE 10 – Ellen De Vos

www.ellendevos.com 

fb: Ellen De Vos
insta: tekenwerkendevos

Achter het glas van Raam 103 in de Baliestraat groeit gedurende de maanden april tot en met juni iets uit de hand van Ellen De Vos. Omringd door de Gentse binnenstad en planten in het interieur wil ze de toeschouwer, de passant meenemen op haar getekende reis doorheen het banale.

vanaf 20-04-2018 tot en met 23-06-2018.

Toonmomenten:
5-6 mei: 16u-20u
Met muziek van Ina De Vos22 juni: vernissage 18u-21u
23 juni: 14u-18u
Met muziek van Claire Van Landeghem

RESIDENTIE 09 – Jan-Baptist Van Damme

fb: Jan VD
insta: j.b_vd

“Het staat niet en doet niets bijzonders, het rust. Het ligt (of hangt?) op de tijd en glijdt even mee. Het is niet zwaar.
Gedurende een maand wordt RAAM103 mijn atelier. Zonder boodschap hoop ik hier iets te kunnen tonen dat anders niet zichtbaar is.
Jan-Baptist Van Damme”Op 17 NOV bent u van harte welkom van 14u tot 18u, voor de opening van de ateliermaand van Jan-Baptist in RAAM103.
De finissage zal plaats vinden op 17 DEC van 14u tot 18u. 

RESIDENTIE 08 – Katleen Deleu

http://www.huizebonaventura.be/katleen-deleu.html 

fb: /
insta: /

Katleen Deleu heeft de ruimte van RAAM103 onderzocht aan de hand van haar werk. Deze zoektocht wordt ZATERDAG 1 juli afgesloten met een pic-nic (buiten of binnen) die van start gaat om 12u. U wordt bij deze vriendelijk uitgenodigd! Iedereen die komt brengt iets mee en alles wordt verdeeld

RESIDENTIE 07 – Frank Boddin

www.frankboddin.com

fb: Frank Boddin
insta: boddinfrank

Van 22 mei tot 23 mei, van 07u tot 07u komt Singersong-writer Frank Boddin gedurende 24u in RAAM103 aan nieuwe liedjes werken en ook ter lancering van zijn nummer ‘Raam’.
Het particuliere van deze ruimte, zonder afleiding met enkel een venster naar de buitenwereld, inspireerde de maker tot dit experiment. Geen email, geen telefoon, geen plan, enkel de mogelijkheid tot contact met passanten langs het raam. Kom gerust een kijkje nemen in de Baliestraat 103 in Gent.Op 1 mei 2016 gaf singersong-writer Frank Boddin de aftrap van de concert-tour rond zijn debuutalbum. Hij deed dat in Gent in goed gezelschap van de gebroeders Walschaerts van Kommil Foo, die op de plaat meewerkten aan het nummer ‘Raam’.” ‘Raam’ is een universeel nummer over eenzaamheid en de nood aan contact. Er zit een onuitgesproken, onderhuidse spanning in. Toen ik de plaat ging mixen, dacht ik aan Kommil Foo. Ik zong dat jaar een cover van één van hun liedjes in een voorstelling over kleinkunst. Ze spelen in hun nummers altijd met suggestie en krachtige beelden. Ik trok mijn stoute schoenen aan en vroeg of ze wilden meewerken aan ‘Raam’. Een dag later lieten ze meteen weten dat ze het een prachtig nummer vinden en dat we snel de agenda’s moesten samen leggen. Exact 1 jaar geleden zongen we samen het nummer bij LOD Muziektheater tijdens de kick-off van de tour in Gent en nu is er de bijhorende video. “https://www.youtube.com/watch?v=H5kgrijISYU

RESIDENTIE 06 – Bernadette Vandecatsye

www.doubleface.be

fb: Bernadette Vandecatsye
insta: /

ZOMERUUR finissage- Bernadette Vandecatsye –
– muziek Chia-Fen Wu en Dirk Moelants -welkom van 14u tot 18u
concert om 15u – 16u – 17uOp 07 mei kan u komen kijken naar het resultaat van het zoekproces van Bernadette Vandecatsye binnen RAAM103. De voorbije dagen en weken is er iedere dag een variatie op het thema ‘fotografie en abstract vlak’ ontstaan. Deze variaties zijn het resultaat van een dagelijks zoeken en hercombineren van de elementen die bij de opening aanwezig waren.Tijdens de finissage kan u ook komen luisteren naar sopraan Chia-Fen Wu samen met viola da gambaspeler Dirk Moelants. Er is een luistermoment om 15u, om 16u en om 17u.“met medewerking van de Stad Gent Cultuurdienst/ Artiest zoekt Feestneus”De Taiwanese sopraan Chia-Fen Wu is verbonden aan het koor van de Vlaamse Opera, en treedt daarnaast ook vaak op als soliste. Samen met viola da gambaspeler Dirk Moelants brengt ze liederen en aria’s in eigen bewerkingen voor sopraan en gamba, afgewisseld met enkele solowerken voor gamba. De basis van hun repertoire ligt in de 17de eeuw, met name in Italië (Monteverdi, Caccini, Strozzi,…) en Engeland (Dowland, Hume, Purcell,…). Daarnaast brengen ze ook bewerkingen van 18de eeuws operarepertoire (Händel, Mozart,…), traditionele muziek uit China, Taiwan en Japan en hedendaagse bewerkingen. Een verzoeknummer is ook altijd mogelijk. Het resultaat is een gevarieerd concert met een intiem karakter.

RESIDENTIE 05 – Aäron Willem

www.aaronwillem.be 

fb: Aäron Willem
insta: aaronwillem7

opening
zondag 18 december 14u – 18ufinissage
met nieuwjaarsfeest buurtcomité
vrijdag 20 januari 18u – 21ubelangrijke info: de expo is in een etalageruimte, te bekijken vanop de straat. Het is enkel tijdens de opening en de finissage dat je ook binnen kunt in de ruimte.”Beste vrienden en familie,
Ik ontdekte onlangs dat die ideale wereld die ik schilderde geen leugen kon zijn. Het zijn bewijsstukken, getuigen van een plaats waar ik door gebrek aan fantasie werd buitengehouden. Jammer, heb ik lang gedacht en ik zocht m’n geluk op de tast. Maar man, nu staan m’n ogen wijd open! Vanavond kleed ik me uit en ga op pad. Ik laat m’n schilderijen achter bij wijze van postkaart. Grüße aus dem Himmel! Alhoewel, ik hoop dat ze daar Frans praten. Of Engels. Wie weet komen we elkaar daar nog tegen. Ik hoop het met heel m’n hart.X, Aharon

RESIDENTIE 04 – Tineke De Coster

www.tinekedecoster.wordpress.com

fb: Tiny De Coster
insta: tinekedecoster

RESIDENTIE 03 – Sofie De Pauw

www.sofie-depauw.tumblr.com

fb: Sofie De Pauw
insta: /

RESIDENTIE 02 – Wim Nival

www.wimnival.com

fb: Wim Nival 
insta: wimnival

Small things may have 
Greatness hidden deep inside.
A little may conceal much,
the few may hide the many.
Form may contain the formless, and the nebulous may have 
an inner cohesion of its own.
Walking the same path again and again,
you may see things changing in small, silent,
barely measurable ways that nevertheless 
reveal the immensity of the cosmos.

(Wim Nival)

RESIDENTIE 01 – Roeland Nieuwborg

www.roelandnieuwborg.com

fb: Roeland Nieuwborg
insta: roeland_nieuwborg